Dopravná nehoda v Rohožníku

02.08.2013 Malacky

Dnes ráno krátko po 06:30 hod na križovatke ulíc Malacká, Kuchynská a Senická v obci Rohožník prišlo k dopravnej nehode s účasťou sanitky záchrannej dopravnej služby a vozidla Renault Clio. Z doterajšieho šetrenia na mieste dopravnej nehody bolo zistené, že vodič vozidla Renault Clio zrejme nedal prednosť v jazde vozidlu sanitky ,následkom čoho prišlo k ich vzájomnému stretu. V dôsledku nárazu sa sanitka dostala mimo vozovku, kde na parkovisku narazila do 3 tam zaparkovaných vozidiel (Škoda Pickup, Peugeot 305,Seat Toledo). 3 prevážané osoby v sanitke ( manželský pár, obaja vo veku 76 rokov z okresu Myjava a 61 ročná osoba z okresu Myjava) utrpeli zranenia, ktorých rozsah zatiaľ nie je známy. So zraneniami bol vrtuľníkom do nemocnice prevezený vodič vozidla Renault, 58-ročný muž z Rohožníka.
Vodič vozidla Renault bude podrobený odberu krvi na zistenie požitia alkoholu, u vodiča vozidla sanitky, 45-ročného muža z okresu Myjava, bola v čase o 06:52hod vykonaná dychová skúška, pričom jej výsledok bol pozitívny. Policajti vodičovi v dychu namerali 0,83 mg/l alkoholu , opakovaná dychová skúška ukázala hodnotu 0,85 mg/l.
Odhadnutá výška škody na vozidlách je 6.000,-€. Dopravná nehoda je v štádiu šetrenia. Po vykonaní potrebných procesných úkonov za nezodpovedné správanie vodiča sanitky neminie obvinenie z prečinu ohrozenia pod vplyvom návykovej látky.
 

Vyberte región